Næstelsø og omegn / Motion - løb/cykel

Motion - løb/cykel

Næstelsø området byder på spændende ruter fra ca. 5 km.
Selve Næstelsø by er aflang, og har fortorv hele vejen igennem byen, dog uden rutevariationer, da der kun er denne ene vej. En kort tur fra den ene ende med henholdsvis sportsplads, Østersøen og Vesterhavet i den anden ende.
 
Skal du på cykel til Næstved, kan du cykle til Rønnebæk, hvor skilte viser vej til Laugstien, som fører under omfartsvejen og op til Østre Ringvej, hvorfra cykelsti fører mod centrum .
 
Bevæger man sig af Næstelsø Præstemark og finder Bøttekildevej,er der mulighed for en længere tur på ca. 4,5 km. På Bøttekildevej drejes af Stenholmvej, som fører til Brandelev, hvor Holmevej fører retur til Næstelsø.
Bøttekildevej og Stenholmvej er grusvej og kupeeret.
  
 
I bunden af Næstelsø Præstemark (ved landevejen) kan man af Fladsaagårdvej køre under landevejen til Fårebakkerne, hvor der er god mulighed for at nyde naturen enten på gåben eller som rutineret mountainbiker. Læs mere om Fårebakkerne her
 
Man skal vide at det er der!
Hvis man ikke er kendt i området, finder man ikke de næste ruter lige med det samme.
Hvis man inden viadukten under Præstø Landevej drejer til venstre ad Egemosevej, venter der ligeledes store naturoplevelser. Man kan vælge at dreje til højre lidt fremme og gå/cykle ind til området, hvor grusgraven er. Der graves grus i for tiden, men der er stadig områder fra sidst der blev gravet, der står uberørt, og hvor der findes forskellige fugle ved søerne. Et spændende område, med sti mod Mogenstrup. På cykel tværs over arbejdsområdet, ud på Præstølandevej (cykelsti) eller bestig åsen, nyd udsigten og følg den indtil stier dukker på højre side.
Se billeder fra Mogenstrup grusgrav 
 
Vælger man at fortsætte ad  Egemosevej byder der sig forskellige muligheder (se kortet). En af mulighederne er at fortsætte ad Egemosevej til Lille Tvede. Her kommer man af grusvej forbi en gammel grusgrav. To flotte søer er hele turen værd, inden at turen kan fortsætte mod Brandelev.